Senaste inläggen

Av Anna - 10 september 2015 19:19

Nu har jag hållt emot länge nog. Är så himla trött på alla inlägg och delningar på facebook. Om vem som har rätt och vem som har fel. Det finns inget rätt och fel. Inte i den här frågan. Alla får tycka olika. Eller?? Nä så är det ju inte. Du måste verkligen tycka synd om alla flyktingar annars är du en hemsk människa. Ska jag skriva vad jag tycker?


För det första tycker jag att det är riktigt ruttet att lägga upp en bild på en stackars pojke som trillat av båten och drunknat och sen flytit iland på en strand. Det är riktigt hemskt att se och bilden har följt mig dem senaste dagarna precis som den gjort på alla andra. Min tanke var också hur klarar man av att ta en bild på ett dött barn? Och varför använda detta som ett vapen för att folk ska börja bry sig. Har man inte brytt sig innan så varför börja nu. Denna situation är så extrem så det är svårt för oss i trygga Sverige att förstå. Vi lever isolerat. Vi ser en bild och tänker gud så hemskt, jag måste skänka en hundring. Men hallå händer det inte hemska grejor i hela världen hela tiden?


Sen tycker jag att det är hemskt med alla som får fly från sina hem. Jag hade gjort likadant. Jag hade tagit mina barn och min man och flytt. Flytt till närmaste land utan krig. Tagit emot den hjälp vi fått och varit tacksam. Jag hade däremot inte gått igenom land efter land för att ta mig till det så kallat bästa landet. Då handlar det plötsligt om något helt annat tycker jag. Är man utsatt för hot så reagerar människan med att skydda sig och komma i säkerhet. Ingenting annat.


Jag tycker det är helt utom kontroll att vi accepterar denna massiva invandring. Vi har ingen aning om hur många som är dem som kommer från kriget och verkligen behöver hjälp. Vem är det vi tar emot egentligen? Det finns ingen manual att följa. Hej vilt tar dem sig in. På malmö central får man hoppa över dem för att kunna ta sig fram. Är det normalt? Kallas det för att hjälpa?


Jag är varken för eller mot invandring. Jag tycker bara att det ska ske i lagom dos. Det vi klarar av. Jag är inte rasist men jag har tappat förtroendet för många av våra medborgare med utländskt ursprung. Om och om visar dem oss vad dem är för folk. Och nä man ska inte dra alla över en kant. Det finns svenska idioter också.


Och sen tycker jag som så många andra att skolor, sjukvård och äldreomsorg måste bli bättre. Allt blir sämre och sämre. Ja jag vet vi ändå har det bättre än dem flesta. Men varför ska vi nöjas med mindre när vi kan ha det bättre. Varför måste vi backa?


Det enda detta skapar är osämja mellan oss svenskar. Det hotas om att man tar bort en som vän på facebook om man inte tycker lika, man blir kallad rasist för att man inte tycker det är okej med tiggeri mm mm.


Vart är vi på väg gott folk?? Vart är Sverige på väg??


Är det bara jag som är livrädd för vad som komma skall??


Tack för mig!ANNONS
Av Anna - 23 augusti 2015 18:23

Det var ett tag sen som jag deltog i fotoutmaningen som louiseiturkiet har. Denna vecka är temat färg. Och faktiskt har nåt med färg kommit in i mitt liv:-) Efter mitt låga järnvärde så har jag lagt på mig en del rynkor tyvärr. Och det även på läpparna. Dem ser hemska ut. Så i veckan bestämde jag mig för att börja använda läppstift. Har varit en trogen användare av läppstift en gång i tiden men i och med jag lätt får/fick munblåsor så slutade jag med. Får vi se hur det går nu. Denna färgen pryder mina läppar nu:           


För er som vill hänga på fotoutmaningen eller bara läsa en bra blogg, gå in här http://louiseiturkiet.blogg.se/2014/december/53-veckors-fotoutmaning.html

ANNONS
Av Anna - 17 augusti 2015 21:02

Ja jag är ju det till 25% och nu för tiden ska man aktivitetsrapportera en gång i månaden. Så det är bara till att hänga på plastbanken och söka det som jag finner intressant. Men det är svårt ska jag säga. Men har lyckats söka två jobb. Ett som ekonomiassistent och ett som boendestödjare. Förstod inte riktigt vad jobbet gick ut på och jag har ingen erfarenhet. Men jag tycker om att hjälpa människor som har det svårt. Ett plus var om man hade erfarenhet om autism. Jaja kul att söka och se vad det leder. Dessutom en tjänst på 80%. Hade ju passat mig bra.


Känns lite pirrigt och spännande detta:-)

Av Anna - 16 augusti 2015 15:33

Av Anna - 15 augusti 2015 07:55

Jojo Moyes - Sophies historia


Vilken fin berättelse. Jag sveptes med tillbaka till kriget 1916. Mycket intressant läsning och givetvis hemsk. Då den pendlar mellan då och nutid så är det svårt att lägga den ifrån sig. Man vill hela tiden veta mer och mer.

Nora Roberts - Värdshustriologin


Jag älskar Nora Roberts deckare. Sen skriver hon ju skönhetslitteratur också och dem kan jag bli lite trött på. Har haft ett uppehåll från dem men nu blev jag sugen på att läsa en triologi igen. Och hon skriver ju verkligen bra. Första boken är det en som är huvudpersonen men du får ändå läsa om dem andre och följa dem också. Du vill ju läsa mer för att du blir fäst vid deras liv. Rekommenderar!


  Jo Nesbo - Blod på snö


Jo Nesbo, Jo Nesbo vad ska jag säga. En bok på 180 sidor. Lite mer förväntar man sig när man köper en bok av honom. Men jag kan ändå inte komma ifrån att han är en mästare på att skriva. Själv kallar han denna kiosklitteratur och det kan jag hålla med om. Jag läste den på en dag. Den är en thriller med humorinslag. Jag fastnade direkt trots att jag var skeptisk:-)


     Av Anna - 12 augusti 2015 09:57

Igår var vi i Lund och shoppade. Jag, mina 2 barn och mormor. Förr var det en tradition vi hade att på sommaren ta tåget till Lund men sen jag blev sjuk så har det inte blivit av. Men nu tog vi tag i det trots att jag inte orkar så mycket. Jag tänker inte berätta om vår dag i Lund utan om nåt helt annat. Något som alla har olika åsikter om och som alla tycker olika om. Men helst ska du behålla allt det för dig själv. Jag fick en chock när vi kom till Lund. Det första jag möttes av är en utländsk man som kommer nära inpå mig och mumlar nåt. Jag tänker vad vill han och backar lite. Vill liksom inte ha hans läppar på mitt öra. Tror för ett ögonblick att han vill ha hjälp med vägen eller nåt men förstår inte vad han säger. Sen öppnar han sin hand och jag ser 2 två enkronor och hans säger please I have two children. När jag förstår vad det handlar om går jag snabbt vidare. Känner mig väldigt illa tillmods. När vi kommer över på andra sidan gatan så sitter det en tiggare utan för varje butik. Ja ni läser rätt. Varje butik. En av dem känner jag igen, hon brukar sitta utan för en matbutik vi handlar i. När vi varit på Lekia som var ett av våra mål så fortsätter vi in mot centrum. Nästan i varje hörn står det musikanter och spelar. Men det kan jag tycka är lite trevligt fast kanske inte i varje hörn. Och var varannan butik har en tiggare utanför. Och inte nog med det. Utanför en butik står en kvinna med snevridna fötter. Hon har en käpp till hjälp för att kunna hålla sig uppe och kunna gå fram och tillbaka utanför butiken. Vi kom knappt in i butiken för att hon ställde sig framför en. Som vuxen kan jag hantera sånt här även om det var en väldigt obehaglig upplevelse med allt tiggeri i Lund. Med barnen är det annorlunda. Ronja blev ju rädd såklart. Och Viktor har haft mardrömmar hela natten.


Jag tycker verkligen inte detta är okej. Och jag kan inte fatta att det finns dem som tycker det är okej. Men alla tycker vi olika som sagt. Det går till överdrift. Snart har vi ingen koll längre. Detta har eskalerat snabbt under en kort tid. Ska det fortsätta i samma tempo. Vad kommer ske då?? Jag tycker inte synd om dem. Det kanske låter hårt. Men dem är inte skrivna i Sverige. Har inga papper. Tänk er själva vad som hade hänt om vi hade gjort samma sak i nåt annat land. Visst det är människor och dem har barn och dem har det fattigt. Men vad ska vi göra?? Snart sitter vi här med en överbefolkning. Med en viss procent som inte ens är skrivna i Sverige och plötsligt är det vi som får ta ett steg tillbaka. Vad händer om 50 år. Är det vi som sitter och tigger då? Vart är Sverige på väg? Varför är vi rädda för konflikter? Vad är det vi vanliga människor inte vet som dem högre makterna vet?

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2017
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Andra intressanta bloggar

Följ bloggen

Följ sneckan81 med Blogkeen
Följ sneckan81 med Bloglovin'

Sök i bloggen

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se